Hover Image
00:00
00:00 / 00:00
Hover Image
00:00
00:00 / 00:00

Utdelning av pris och stipendier 2022

Teckenspråkstolkad Regionfullmäktige 29 november 2022

A. Utdelning av Pris för social hållbarhet med fokus folkhälsa och mänskliga rättigheter 2022

Priset för social hållbarhet med fokus folkhälsa och mänskliga rättigheter går till Kielo Stenbacka för hennes helhjärtade arbete med ungdomars trygghet, möjligheter och jämlika förutsättningar. I motiveringen står det att Kielo arbetar prestigelöst, alltid är nåbar och alltid ger allt för alla andra utan att förvänta sig något tillbaka. Kielo, benämnd som hela områdets mormor, är en tillgång och kraft med sitt outtröttliga och långvariga engagemang.

Jämlikhet och lika rättigheter är ett av Västra Götalandsregionens övergripande mål för social hållbarhet. Det handlar bland annat om att ingen ska lämnas utanför och att de som är mest utsatta prioriteras. Det är en mänsklig rättighet och avgörande för en god folkhälsa.

B. Utdelning av parasportstipendium 2022

VGR uppmärksammar varje år idrottare som är goda förebilder och som står för fantastiska prestationer inom parasporten. Personer som därmed inspirerar andra att idrotta aktivt. VGR uppmärksammar även ledare som har ett brinnande engagemang för parasportrörelsen. På dagens sammanträde delade regionfullmäktige ut sju parasportstipendier.

Stipendiaterna är:

Elitnivå: Axel Wallin från Askim som tävlar i bordtennis och Marcus Malo från Göteborg som tävlar i golf

Regional/nationell nivå: Sofia Lundquist från Stenungsund som tävlar i paradressyr och Amanda Larsson från Mölndal som tävlar i racerunning.

Breddidrott/lag: Friidrott - Angereds Idrottssällskap

Ledare/idrottsguide: Martin Sahlbring från Uddevalla som är ledare i skyttesport för personer med intellektuell nedsättning och synnedsättning samt Marie Jaanson från Skepplanda som är ledare för personer med kognitiv eller intellektuell funktionsnedsättning inom fotboll.

Folkhälsopris Parasportstipendium

Program
6 av 18
Publicerad
tisdag 29 november 2022

Teckenspråkstolkad Regionfullmäktige 29 november 2022