Hover Image
00:00
00:00 / 00:00
Hover Image
00:00
00:00 / 00:00

Ja till motion om kulturpass

Regionfullmäktige 30 november 2010

Conny Brännberg (KD) förslår i en motion att möjligheterna till ett kulturpass i Västra Götaland ska utredas. Regionfullmäktige beslutade att bifalla motionen genom att möjligheterna till ett kulturpass utreds.

Kulturpasset ska möjliggöra för barn och föräldrar att tillsammans utnyttja det stora kulturutbud som Västra Götaland kan erbjuda. Det kan innebära att familjer för en viss summa pengar kan köpa ett årskort som laddas med ett antal upplevelser samt fritt inträde på några av Västra Götalandsregionens kulturarrangemang.

För ungdomar kan kulturpasset vara en del av fritidskortet och berättiga till studentrabatter och fria inträden. Passen kan också vända sig till nyinflyttade i Västra Götaland.

Den huvudsakliga tanken med kulturpasset är att man ska betala för sitt pass men att det utformas med någon typ av bonussystem så att man kan samla poäng att lösa in vid framtida kulturbesök.

I motionen föreslås också att kulturpasset ska tas fram i samarbete med Västtrafik. Tanken är att även resan till kulturupplevelsen ska vara rabatterad.

Motion Kristdemokraterna Conny Brännberg

Program
14 av 23
Publicerad
tisdag 30 november 2010

Regionfullmäktige 30 november 2010